Friday, August 14, 2009

NIK AZIZ SOKONG HINA ISLAM

NIK Aziz buat hal lagi.. Pemimpin yang mengaku Tok Guru dan Ulama Islam di akhir zaman ini buat pengakuan yang mengelirukan lagi. Dah banyak perkara yang diperakui benar dan bersubahat dengan golongan bukan Ilsam untuk mengutuk dan menghina Islam.

Walaupun mereka digelar Tok Guru dan Ulama, tapi pandangan dan pendapatnya amat mengelirukan dan merosakkan Islam serta mampu menggoncang aqidah orang Islam.

Semua ini hanya demi kepentingan kuasa dan politik puak tertentu. Kerana gila kuasa dan demi membela dengan membabi buta kepada kelompok bersekutu, pemimpin yang digelar Tok Guru dan Ulama ini sanggup menggadai bangsa dan agama mereka sendiri.

Kalau di negara-negara Islam tertentu, jika perbuatan penghinaan Islam seperti ini berlaku, pasti akan berlaku penentangan yang hebat oleh rakyat mereka. Tetapi amat malang bagi umat Islam di negara ini kerana ada tokoh yang mengaku pejuang dan pembela Islam, bersubahat dengan puak-puak yang menghina Islam.

Apa yang pelik dan teramat pelik, masih ada lagi umat Islam yang setuju dan menyokong pimpinan Tok Guru ini. Tak Tahu la... apa nak jadi dengan umat Islam sekarang... orang hina Islam pun masih diberi sokongan hanya kerana gila kuasa. Demi kepentingan parti, mereka sanggup menggadaikan agama.

No comments: