Sunday, April 26, 2009

PEMBANGKANG JANGAN SIBUK HAL UMNO

SAYA menyokong pelantikan YAB Datuk Seri Hj Mohd Ali Rustam sebagai Ahli Majlis Tertinggi UMNO dan dilantik semula sebagai Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Melaka, pada 24 April 2009.

Bagaimanapun, saya amat dukacita dengan kenyataan parti pembangkang yang tidak setujui mengenainya, macam mereka pula yang hendak tentukan siapa yang patut dilantik dan siapa yang patut digugurkan dalam kepimpinan Kerajaan BN di Melaka.

Dalam hal ini, sudah dijelaskan dengan panjang lebar di Persidangan DUN Melaka dan usul yang dibawa oleh DAP telah ditolak, tetapi masih lagi nak diungkit-ungkit.

Tiada bukti YAB Ketua Menteri Melaka bersalah..!!. Yang ada ialah dipertanggungjawabkan kerana disyaki petugas-petugas beliau ada melakukan kesilapan dan melanggar Tata Etika Pemilihan Parti UMNO dan beliau tidak diizinkan bertanding dalam pemilihan parti. Itu saja....

Tidak ada kesalahan jenayah yang dilakukan dan tidak ada mana-mana mahkamah di Malaysia yang ada merekodkan kesalahan yang dilakukan oleh YAB Ketua Menteri Melaka.

UMNO Melaka masih ramai lagi pemimpin yang berkaliber, tetapi pemimpin UMNO Melaka tidak berebut jawatan dan kami masih lagi percaya dan memerlukan YAB Datuk Seri Hj Mohd Ali Rustam untuk memimpin dan membangunkan Melaka.

Majoriti warga Melaka yang masih sayang dan memerlukan kepimpinan beliau. Hanya segelintir, termasuk pemimpin parti pembangkang saja yang kurang setuju.


Tidak tahu apa alasan mereka, sama ada mahu mencari publisiti murahan atau mereka takut cara pentadbiran Datuk Seri Mohd Ali memimpin Melaka hingga boleh menggugat pengaruh atau populariti mereka.

Rakyat Melaka jangan terpengaruh dan terikut-ikut dengan dakyah pembangkang kerana mereka hanya mencari publisiti murah atas orang lain.

Mengapa nak sibuk sangat dengan hal UMNO? Jagalah rumah sendiri...