Sunday, October 11, 2009

BAGAN PINANG: KEMENANGAN BERGAYA TS ISA MEMBAWA SEJUTA MAKNA

ALHAMDULILLAH, saya amat bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana diberi kekuatan untuk membolehkan BN terus bertapak di bumi Bagan Pinang. Saya beserta seluruh warga DUN Serkam, mengucapkan tahniah kepada TS Isa Samad atas kemenangan bergayanya itu.

Saya juga mengucapkan jutaan tahniah kepada semua jentera pilihan raya BN N31 DUN Bagan Pinang yang telah bertungkus lumus semata-mata menjayakan misi dan visi kemenangan TS Isa Samad selaku calon BN di kawasan itu.

Setinggi-tinggi tahniah diucapkan kepada semua pengundi DUN Bagan Pinang yang berjaya `memiliki' seorang wakil rakyat baru meskipun beliau `orang lama' dalam politik khususnya di Negeri Sembilan.

Namun, dalam keghairahan kita meraikan kejayaan, saya teringat kelakuan sesetengah pihak yang begitu taksub berkempen hingga melanggar arahan serta peraturan yang ditetapkan SPR. Mereka bukan saja berkempen melebihi waktu ditetapkan, malah berlagak seperti `sudah menang'.

Mereka sewenang-wenangnya berkumpul di tepi-tepi jalan raya dan menahan kereta sesuka hati menyebabkan laluan menjadi sesak. Mereka langsung tidak menghormati pihak polis yang berada di situ. Saya kesal dengan keadaan itu.

Apa pun, saya berharap pihak yang tewas dapat menerima berita yang mungkin menyedihkan ini dan anggaplah kemenangan BN ini sebagai pelaksanaan sistem demokrasi yang adil selain menghormati keputusan dibuat rakyat serta pengundi Bagan Pinang.

Tahniah TS Isa, tahniah kepada semua. Hidup BN!!