Thursday, August 13, 2009

PEMBANGKANG = PENCETUS PERPECAHAN, PEMECAH BELAH UMMAH DAN RAKYAT

SETELAH lebih 52 tahun kerajaan merancang, menyusun, mengatur dan melaksanakan pelbagai program untuk mewujudkan masyarakat Malaysia yang bersatu padu, muhibbah dan saling menghormati.

Tetapi, sejak PRU 12 lau, selepas parti pembangkang menang serta memerintah beberapa buah negeri, usaha-usaha untuk mewujudkan masyarakat yang bermusuhan mula digerakkan dan ditiup oleh beberapa parti pembangkang berkenaan.

Keharmonian dan perpaduan kaum cuba dirosakkan. Bermula dengan mencerca Raja-raja Melayu, mempertikaikan Perlembagaan Negara, memperlekehkan orang Melayu dan akhir-akhir ini menghina agama Islam.

Ini adalah bunga-bunga perpecahan kaum yang disemaikan oleh parti pembangkang. Yang peliknya, dalam semua isu-isu yang memalukan ini, ada `duri dalam daging' di kalangan pemimpin-pemimpin Melayu sendiri yang bersama-sama bersekongkol dengan gerakan ini.

Mereka pula bersetuju dan memberikan sokongan pula kepada usaha-usaha memburukkan bangsa dan agama mereka sendiri. Apa jenis manusia/kaum ni?? Hanya berkepentingan politik dan gila kuasa.. sanggup bersekongkol dengan puak-puak yang menghina agama, Raja dan bangsa. Malah, sanggup jadi pejuang di barisan hadapan dalam usaha-usaha mencerca, memburuk dan menghina agama, Raja dan bangsa sendiri.

Wahai pemimpin Melayu,... renungkan apa yang berlaku di Pulau Pinang... apa yang berlaku di Negeri Sembilan.... apa yang berlaku di Kedah.... apa yang berlaku di Perak... bangsa dan agama kita disindir, diperleceh, dipertikai, dihina dan diperlekeh..

Apakah buta mata dan hati pemimpin Melayu dengan semua ini?? Tuntutan maaf dan tidak mengaku boleh dibuat tetapi, tetapi hasrat dan cita-cita yang menghina dan mencela telah terlaksana... apakah kita tidak sedarrr??????