Thursday, December 17, 2009

SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH & TAHUN BARU 2010


ALHAMDULILLAH, saya amat-amat bersyukur kepada Allah SWT kerana memberikan kekuatan kepada saya untuk melaksanakan ibadah yang sangat dituntut oleh Islam iaitu menunaikan fardhu haji. Saya di sini sentiasa mendoakan agar negara, negeri, kawasan, serta kampung yang saya sayangi dan rindui sentiasa dilindungi Allah serta mendapat keberkatan dari Nya.

Esok (Khamis) kita bakal melangkah ke tahun baru hijriah. Tahun 1431 H ini diharap akan memberi azam dan semangat baru untuk kita terus berjuang memartabatkan Islam yang syumul selain berusaha ke arah kemantapan hidup bagi memastikan negara yang kita sayangi ini makmur, bukan saja dari segi sumber ekonominya, tetapi juga makmur dalam aspek perpaduan, silaturahim, kasih sayang sesama insan serta hormat menghormati sesama kita.

Apatah lagi, Melaka kini sedang menuju kepada status Negeri Maju bermula 1 Januari depan dan sebagai rakyat yang sayangkan negeri, kita sewajarnya memberikan sokongan kepada apa saja usaha yang baik untuk rakyat yang dilakukan pemimpin negeri di bawah pentadbiran Ketua Menteri Melaka, YAB Datuk Seri Hj Mohd Ali Rustam.

Justeru, saya serta keluarga ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat menyambut Maal Hijrah serta menyambut Tahun Baru 2010 kepada, semua warga Malaysia, Melaka, khususnya DUN Serkam. Semoga pada tahun ini kita serta keluarga mendapat keberkatan hidup dari Allah SWT.

Mari lah kita bersama-sama mengeratkan hubungan silaturahim sesama kita serta mengembeling tenaga bagi kemajuan setempat. Apa yang belum terlaksana dari tahun 2009, saya berharap kita sama-sama dapat berusaha melaksanakannya dengan segera demi kemajuan serta keharmonian masyarakat keseluruhannya. Marilah kita berkhidmat dengan lebih berkesan lagi bagi kemajuan masyarakat setempat kita.

Sekali lagi saya mengucapkan selamat menyambut Maal Hijrah serta selamat Tahun Baru 2010 semoga tahun ini akan tercapai serta terlaksanalah impian kita.