Monday, April 6, 2009

KEMERIAHAN SAMBUTAN MAULIDUR RASUL
SERAMAI kira-kira 2,500 umat Islam membabitkan 45 pasukan dalam kawasan DUN Serkam, menyertai perarakan sempena Sambutan Maulidur Rasul peringkat DUN Serkam pada Sabtu lalu (4 April 2009).

Perarakan yang bermula dari Padang SK Serkam ke Masjid Kg. Seri Minyak sejauh 3 kilometer itu turut disertai beberapa pasukan dari jabatan dan agensi kerajaan, khususnya dalam daerah Jasin.

Ahli Dewan Negara, Senator Datuk Akbar Ali serta Pegawai Daerah Jasin, Halim Ahmad bersama beberapa pegawai jabatan kerajaan turut sama menyertai perarakan berkenaan.

Saya berterima kasih kepada semua pihak yang sama-sama memeriahkan sambutan itu. Antaranya, Ahli Parlimen Jasin, Datuk Wira Hj Ahmad Hamzah dan Mufti Melaka, Datuk Wira Rashid Redza Mohd Salleh.

Saya turut berterima kasih kepada jabatan dan agensi kerajaan, semua Ahli jawatankuasa UMNO Bahagian Jasin, semua Pengerusi dan ahli JKKK dalam DUN Serkam, Ketua dan ahli jawatankuasa UMNO, Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri cawangan-cawangan DUN Serkam yang sama-sama menjayakan majlis ini.

Terima kasih juga saya ucapkan kepada semua kakitangan japerun dan wakil-wakil media yang telah memberi kerjasama sepenuhnya dalam menjayakan sambutan ini. Tidak lupa juga kepada seluruh warga Kg. Serkam dan Seri Minyak yang sama-sama membantu dalam membuat persiapan tempat dan jamuan.

Diharap, hubungan kerjasama itu akan dapat diteruskan dari semasa ke semasa untuk memastikan DUN Serkam terus cemerlang, gemilang dan terbilang.

No comments: