Tuesday, August 4, 2009

RUMAH BARU ANWAR IBRAHIM RM7,000,000.00??

SAYA menerima emel dari seseorang yang menghantar sesuatu yang mungkin mengejutkan. Ia berkaitan dengan gambar kediaman pemimpin parti pembangkang, Anwar Ibrahim yang baru yang terletak di Bukit Segambut Dalam. Berikut adalah artikel dan gambar yang diemelkan kepada saya baru-baru ini."Pandangan dari sebahagian sisi rumah baru Anwar No.11, Jalan 3/61, Bukit Segambut Dalam, Kuala Lumpur. Anwar berpindah dari rumah lama di Damansara pada awal Januari 2007. Rumah lama di Damansara bernilai RM2 juta, dan rumah baru (villa), di Bukit Segambut dianggarkan lebih dari 7 juta. Anwar juga beli bangunan 10 tingkat di Tropicana, Damansara sebagai ibu pejabat PKR baru.

Tidak dapat dipastikan berapa nilai rumah di Sekyen 16, Petaling Jaya, yang dijadikan pejabat peribadi Anwar. Kondomium misteri yang pernah dimasuki Anwar bernilai RM2.2 juta. Banyak betul duit Anwar, sedangkan beliau hanya berjawatan Ketua Umum PKR. Dengan hanya berstatus Ketua Umum PKR dan ahli parlimen Permatang Pauh, Anwar memiliki wang semewah itu.

Kalau jadi PM, tak tahulah berapa mewah lagi perbelanjaannya.Dipenuhi juga dengan ciri-ciri keselamatan termasuk Pengawal Keselamatan dan pondok pengawal yang berkawal 24 jam. Begitu banyak penghawa dingin dipasang. Selain itu, di sekeliling villa itu dipenuhi dengan CCTV. Villa bertingkat-tingkat umpama sebuah mahligai.

Ciri-ciri rumah beliau seperti ini bukan menggambarkan beliau hidup sederhana sepertimana yang diwar-warkan dalam ceramah-ceramahnya.

Atau adakah ini hasil jualan kraftangan banduan semasa di Sungai Buloh?".

1 comment:

Anonymous said...

http://www.harakahdaily.net/v2//index.php?option=com_content&task=view&id=8173&Itemid=46

Cuba YB baca artikel ni? Ada pembangkang cerita apa ada dlm rumah anwar? Besar mana rumah dia? Mewah ke x didalamnya.Yang dia ceritakeburukan kerajaan...entah apa2. Kalau search di google x de satu pon pic sebenar rumah baru anwar di Segambut.Nampaklah sangat nak sembunyikan kemewahan beliau.