Wednesday, August 19, 2009

FATWA `GILA' NIK AZIZ

PELIK benar saya lihat kenyataan dan perangai seorang insan bernama Nik Aziz Nik Mat yang digelar `tok guru', sejak akhir-akhir ini. Beliau diibaratkan sebagai `cakap lepas' khususnya berkaitan agama semata-mata untuk mempertahankan perjuangan politik yang diperjuangkan bersama penyokong-penyokongnya.

Kini, Nik Aziz buat hal lagi...Satu lagi `fatwa' dan pandangan `gila' yang dikeluarkan beliau pada PRK Permatang Pasir. Dia telah mengisytiharkan bahawa ahli UMNO tidak masuk syurga, sebaliknya hanya ahli Pas saja yang akan masuk syurga.

Nik Aziz seolah-olah telah mengambil tugas sebagai Tuhan yang menentukan keimanan dan ketaqwaan serta Islam atau tidak seseorang itu. Sehingga beliau boleh menentukan seseorang itu boleh masuk syurga atau tidak.

Ayat Al-Quran atau hadis mana yang dirujuk untuk menentukan seseorang itu mesti menjadi ahli Pas baru layak masuk syurga?? Ini jelas menunjukkan penyelewengan dan penipuan Pas untyk mengaut sokongan dan kerana gila kuasa dan Nik Aziz sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkannya.

Bertopengkan parti berjenama Islam, Pas seolah-olah satu-satunya kelompok manusia di dunia ini yang Islam. Dari pandangan Islam, apa hukumnya seseorang Islam menjatuhkan hukum orang Islam lain sebagai tidak Islam atau tidak beriman??

Inilah cara Pas menipu orang ramai. SEDARLAH!!! Wahai umat Islam apa yang diperjuangkan oleh Pas ini hanyalah semata-mata gila kuasa dan sanggup menjual agama dan maruah bangsa.

2 comments:

Anonymous said...

sedar tak YB konsert jom heboh yang laris kat melaka jua tu bercampur perempaun dgn laki ...apa peranan YB sebagai Timbalan Pengerusi Majlis Agama Islam Melaka ???

atiednes said...

oii.. pendapat ko langsung tak relevan. otak ko mcm nik najis tu... bodoh, bingai, bahlol.